XXL logo
Logg inn

Jubileumsfest med hundretalls av tilbud! 🎉 Se tilbudene

BC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex - thumbnail - image 1BC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex - thumbnail - image 2BC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex - thumbnail - image 3
Kun i butikk
BC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex - full image 1
BC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex - full image 2
BC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex - full image 3
Se lignende produkter
  • Gratis retur & bytte*
  • Fornøydgaranti*
  • Fri frakt over 1000,-*

Utforsk

ProduktbeskrivelseSpesifikasjonerGuiderProduktomtale

ÅsnesBC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex

2500,-
BC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex er ikke tilgjengelig på nett for øyeblikket. I mellomtiden er den kun tilgjengelig i butikk. Vi anbefaler deg å sjekke lagerstatus i våre varehus
BC Skis Ingstad Waxless 22/23, fjellski unisex er ikke tilgjengelig på nett for øyeblikket. I mellomtiden er den kun tilgjengelig i butikk. Vi anbefaler deg å sjekke lagerstatus i våre varehus
Lagerstatus online:

Ikke tilgjengelig online

Klikk & Hent:

Ikke tilgjengelig for Klikk & Hent

Lagerstatus i våre varehus

Velg størrelse for å se lagerbeholdningen i varehus

Produktbeskrivelse

Ingstad Waxless er et perfekt valg for de som beveger seg i bratt terreng, og gjerne med lange tilfarter. Denne smørefrie modellen kombinerer smørefritt belegg med fellelås, slik at du enkelt får feste og glid – uansett forhold.

Høydepunkter:
- Svingvillig fjellski med mye innsving
- Moderne konstruksjon med rocker og taper
- Smørefri såle og fellelås
- Poppel/paulownia-kjerne, som gir lav vekt

Ingstad BC er en moderne fjellski med markant innsving og gode farts- og svingegenskaper. Dette er en ideell ski for krevende utforkjøringer, men fungerer også godt til lange etapper i flatt terreng. Skien har en markant Nordisk rocker (løftet tupp) med taper (tilbaketrukket bredeste punkt på tuppen), og har en innsving på 22 mm. Det gjør skien lett å håndtere under løse forhold.

Selv om skien har mye innsving oppleves den som retningsstabil og er av den grunn svært allsidig. Dette er en ski som håndterer både nedkjøringer, telemarkskjøring og lengre turer i fjellheimen. Ingstad BC har en trekjerne av paulownia- og poppeltre, som gir skien særdeles lav vekt med kun 2050 gram ved 195 cm lengde.

Waxless-modellen kombinerer smørefritt belegg med fellelås, slik at man enkelt får feste og glid uansett forhold. Waxless-belegget gir feste og glid i slakt terreng, og fellene gir feste opp de bratteste stigningene.

Skien passer godt med 75 mm-binding, men BC-binding kan også benyttes. Skien har cap-konstruksjon og er utstyrt med en solid og matt nylon-cap.

Helge Ingstad (1899–2001) var pelsjeger, polarhelt og vitenskapsmann, og blant annet sysselmann på Øst-Grønland og Svalbard. Han ga ut flere bestselgere om fangstlivet i Canada, Øst-Grønland og Svalbard. Gjennom dette arbeidet bidro han til å skape en heroisk fremstilling av fangstmennenes eventyrlige liv. Ingstad var også administrator og polarforsker, med særlig interesse for de nordlige områdenes historie og etnografi. Han forsket på polarfolkets kulturelle forhold og skaffet ny kunnskap om de norrøne bosetningene i Amerika.

Generelle råd ved valg av lengde på fjellski:
Ferdsel i ulendt terreng krever kortere ski enn åpne fjellvidder. For nybegynnere vil det ofte være enklere med korte ski. Går man bare i oppkjørte spor, spiller lengde liten rolle med tanke på hvor godt/dårlig man flyter i snøen. Da er det heller spennet som er viktig. Er personen lettere enn gjennomsnittet bør brukeren vurdere kortere ski, og omvendt om mann er tyngre enn gjennomsnittet. Går man ofte med tung oppakning bør skiene være litt lengre.

Spesifikasjoner:
- Bruk: Fjellskitur
- Bruker: Unisex
- Brukernivå: Alle
- Type ski: Fjellski
- Hurtigskifte av fell: Ja
- Konstruksjon: Cap-konstruksjon
- Kjernematerialer: Trekjerne av poppel og paulownia
- Geometri (foran - midten - bak): 84-62-74 mm
- Såle: Smørefri
- Støvelkompatibilitet: BC eller 75 mm
- Innfesting for feller: Ja
- Stålkant: Hel stålkant 1,9 x 2,1 mm
- Vekt, per par: 2050 gram @ 195 cm

Størrelsesanbefalinger:
- 165 cm lengde, kroppshøyde 150–160 cm
- 175 cm lengde, kroppshøyde 160–170 cm
- 185 cm lengde, kroppshøyde 170–180 cm
- 195 cm lengde, kroppshøyde 180–190 cm
- 205 cm lengde, kroppshøyde 190– ... cm

Spesifikasjoner

  • BrukerHerre
  • SåleSmørefri
  • Feste for fellerJa
  • Rask skifte av fellerJa
  • Støvel kompatibilitet75 mm
  • Vekt1025 g

Andre kjøpte også

Lignende produkter

Produktomtale

Dette produktet har ingen anmeldelser. Du kan anmelde kjøpte produkter under "Vurder og gi en anmeldelse" på Mine Sider.