Jubileumsfest med hundretalls av tilbud! 🎉 Se tilbudene

Kort om landeveissykkel

Kort om landeveissykkel

Landeveissykkelen er sykkelen for deg som skal trene og ha en rask og effektiv sykkel for store sykkelopplevelser på asfaltert underlag.

Norge er kanskje verdens fineste sykkelland for landeveissykling, og en landeveissykkel kan være tingen om du ønsker en ny favoritthobby. Det er få som har prøvd landeveissykling på racer som ikke har falt for sjarmen som ligger i å suse lydløst og nesten vektløst gjennom landskapet i høy fart. Følelsen kan nesten sammenlignes med å fly!

For deg som skal konkurrere i landeveisritt, er en landeveissykkel en nødvendighet da en rimelig landeveissykkel er raskere enn selv den dyreste hybridsykkel.

En landeveissykkel har mye mer framoverlent og aggressiv geometri enn terrengsyklene og hybridsyklene, og er dermed ikke så godt egnet til kosesykling til butikken eller treningen. Landeveissykkelen blir for mange dermed en sykkel nummer to som kun brukes til trening og konkurranse (samt jobbsykling for de som ikke har planer om å bli forbisyklet av naboen).

For deg som vurderer å kjøpe landeveissykkel er klikkpedaler og sykkelsko som en nødvendighet å regne - du vil spare opptil 30% krefter med rett utstyr! Når du først har prøvd kan du aldri tenke deg å sykle uten!

Hvilken prisklasse bør du går for?
Tidligere kunne du aldri drømt om å få en ekte landeveissykkel til 5.000. Det kan du faktisk nå! Vår innstegsmodell gir en skikkelig raceropplevelse til deg som ønsker å prøve landeveissykling, men ikke har de største ambisjonene.

På en landeveissykkel er det imidlertid to komponenter som er svært vesentlige for sykkelopplevelsen. Det ene er hjul, og det andre er selve rammen. Dette er svært viktig på de andre sykkeltypene også, men er allikevel mer tydelig på en racersykkel som gir så kontant tilbakemelding fra underlaget.

Når du beveger deg opp i pris vil du få vesentlig lettere og bedre hjulsett på sykkelen. Det gjør at sykkelen oppleves mye mer livlig og responsiv. Om du vet at du kommer til å bruke sykkelen en del anbefaler vi at du derfor beveger deg opp fra den rimeligste kategorien. Forskjellene er meget tydelige!

Nå vi sykler landevei, sykler vi med høyt lufttrykk og stiv gaffel. Det gjør at alle ujevnhetene i veien forplanter seg og kjennes godt i kroppen. For deg som skal sykle lange turer på tre timer og mer vil vi derfor på det sterkeste anbefale en racer med karbonramme. Karbonsyklene demper vibrasjonene og støtene fra asfalten, og gir derfor en helt annen komfort enn aluminiumssyklene. Samtidig sørger moderne karbonteknologi for at karbonsyklene også er stive og generer mer kraft til underlaget, samtidig som de oppleves som livligere og mer spenstige enn aluminiumssyklene.

Her kan du se hele vårt utvalg av landeveissykler og tilhørende ustyr

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!