Jubileumsfesten fortsetter med hundretalls av tilbud! 🎉 Se tilbudene

Montering av sykkel kjøpt på nett

Når du kjøper sykkel på www.xxl.no klargjør vi sykkelen for deg, slik at du kan ta den i bruk raskest mulig etter at den har ankommet. Vi pakker derfor opp hele sykkelen, sjekker at alt fungerer som det skal, og pakker den forsvarlig ned igjen i samme eske før vi sender den fra oss.

For at du skal føle deg trygg på handelen, viser vi her hva som er gjort med sykkelen før du mottar den. Se videoen, eller les under.

Det første vi gjør, er at vi påfører grease på pedalaksling, krankarmer, setepinne, seterør, og hjulakslinger. Dette sikrer riktig funksjon og enkel montering for deg.

Når det er gjort justerer vi gir, bremser, styrelager, og pumper luft i dekkene. Da er alt det vi kan gjøre gjort, og sykkelen er klar for utsending. Vær klar over at wirene vil strekke seg etter hvert, og det kan derfor være lurt å oppsøke et varehus for etterjustering av gir/bremser. Finn ditt varehus her.

Dette må du selv gjøre før sykkelen er klar for bruk

Når du mottar sykkelen må du feste styret, setet, framhjulet og pedaler (merk, ikke alle sykkelmodeller har pedaler inkludert). Her får du en grundig innføring. Et bra tips er å bruke esken sykkelen kom i som underlag for monteringen.

Feste styret

Montering av sykkel

Det første du gjør, er å feste styret til stemmet mens sykkelen fortsatt står halvveis i esken. Når du mottar sykkelen er stemmet snudd feil vei. Du må da skru opp de to skruene på siden av stemmet og snu stemmet 180°. Stram skruen på toppen først, deretter de to skruene på siden litt og litt annenhver gang til de sitter godt. Dernest skrur du opp skruene på fronten av stemmet, fester styret på midten, og strammer til. Stram skruene i et stjernemønster slik at du ikke drar til skjevt. Pass på at wirene løper fritt før du skrur fast styret.

Feste setet til sykkelen

NOR23 Montering av sykkelsete

Å feste setet er lett. På noen sykler er det hurtigklemme på setepinnen, på andre må du skru til en skrue med umbrakonøkkel. På sykler med hurtigklemme skrur du skruen slik at du klarer å klemme den til uten å måtte bruke all kraft, men slik at setet fortsatt sitter godt. Husk at setepinnen må stå så langt ned i rammen at du ikke kan se minstemerkingen på setepinnen.

Feste framhjulet

NOR23 Montering av sykkelhjul

Det første du gjør er å feste hjulakslingen til hjulet. Den er ferdig innsatt med grease, så pass på å ikke få fett på bremseskivene eller felg og bremseklosser om du har felgbrems. På hjulakslingen sitter det to fjærer. Det skal sitte en på hver side av gaffelen (på utsiden) med den smale enden pekende. Det finnes tre forskjellige hjulakslinger til hjulet. Den ene skrur du rett inn og strammer til. Den andre skyver du igjennom navet og strammer med en mutter på andre siden. Den tredje strammes med muttere på begge sider.

Når du så skal feste hjulet til gaffelen er det viktig at akslingen sitter godt opp i felgen før du skrur til hurtigkoblingen. Dersom du har skivebremser er det svært viktig at du ikke klyper inn bremsehendlene før du har fått hjulet på plass med bremseskiven mellom bremseklossene i bremsekaliperen. Dersom du har felgbrems må du løsne wiren til bremsen for å få hjulet på plass. Skru til hurtigkoblingen – den skal sitte hardt, men du skal ikke være nødt til å bruke all din kraft til å feste den.

Feste pedaler

NOR23 Montering av pedaler

Når du skal feste pedalene er det viktig at du fester riktig pedal på riktig side. På enden av pedalakslingen står det L (Venstre) eller R (Høyre). Skru pedalene på for hånd først, slik at du kjenner pedalen treffer gjengene i krankarmen. Merk - venstre pedal skal skrus inn motsatt vei enn normalt. Den skal skrus mot venstre, ikke høyre. Skru godt til med en 15mm fastnøkkel, når du har forsikret deg om at pedalakslingen entrer riktig.

Barnesykler

NOR23 Montering av barnesykler

På barnesykler er det litt annerledes å feste styre og framhjul. Når du skal feste framhjulet på de fleste barnesykler, festes de ved hjelp av muttere på en gjennomgående aksling. Ofte skal du feste en shims slik at den entrer i et hakk på gaffelbenet. På noen barnesykler er stem og styrestramming i ett og samme stykke. For å feste dette stikker du styret ned i styrerøret og strammer justeringsskruen på toppen slik at styret sitter godt.

El-Sykkel

NOR23 Montering av elsykkel

Husk å vedlikeholde batteriet om du har kjøp en El-sykkel. Batteriet har et gitt antall ladesykluser før det taper seg, men må vedlikeholdslades for å ikke skades gjennom sesongen. Batteriet bør vedlikeholdslades ca 1 gang i måneden, selv om det ikke blir brukt. Batteriet bør oppbevares i romtemperatur.

Har du andre spørsmål eller problemer med monteringen kan du kontakte kundeservice@xxl.no

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!