-15% på ALT fra Hamax og Thule!* Kjøp nå

Velg riktig sykkel til hverdags og trening

Det kan være utfordrende å vite hvilken sykkel man skal velge. Følg vår ekspertguide og finn svarene du trenger.

Sykkelen kan være din beste venn året rundt. Den får deg til og fra jobb, og den holder deg i form. I dag finnes det et stort utvalg sykler på markedet, og det kan være vanskelig å navigere i jungelen av sykkeltyper og tekniske spesifikasjoner. Det vet XXLs sykkelekspert Haakon K. Jensen alt om.

– Utvalget er stort, og det kan være spesielt vanskelig å velge hvis du bruker sykkelen til flere ting, forteller Jensen.

Hvor går sykkelturen? Det er viktig at sykkelen møter dine behov

Haakon K. Jensen er kategorisjef for sykler i XXL, og forteller at hver sykkel har sine kvaliteter.

– Hva skal du bruke sykkelen til? Skal du sykle barna til barnehagen og trenger plass til ekstra bagasje – eller trenger du en ren treningssykkel? Når du vet hvilke behov du har, er vi ett steg nærmere ny sykkel, forteller Jensen.

Velg mellom fire kategorier

For å gjøre valget enklest mulig, skiller XXL mellom fire sykkeltyper uten motor. Disse fire kategoriene gjør at det ikke tar lang tid å finne det perfekte alternativet for deg.

1. Hybridsykkel – komfortabel sittestilling og perfekt for sykling i byen

Hybridsykkelen er perfekt for å sykle korte eller halvlange distanser på asfalt og enklere grusveier. Denne typen sykkel oppleves rask, og den har god komfort.

– Hybrid er alternativet for deg som hovedsakelig bruker sykkelen i byen, sier Jensen.

NOR24 W14 Velg riktig sykkel artikkel 1 hybridsykkel

Hybridsykkel: Et godt alternativ for deg som sykler mye på asfalt.

2. Terrengsykkel – perfekt til terreng og allsidig nok for hverdagens mange underlag

Terrengsykler, også kalt mountain bike, kommer i et bredt spekter. Terrengsykler kan brukes til flere ulike underlag, avhengig av hva slags type sykkel du velger.

– XXL har mest fokus på de enkle terrengsyklene som ikke har demper bak, da disse er tilstrekkelige for de aller fleste. De er perfekte for deg som er opptatt av pendling til jobb, men samtidig ønsker en tur i skogen med jevne mellomrom, sier Jensen.

NOR24 W14 Velg riktig sykkel artikkel 2 terrengsykkel

Terrengsykkel: Sykkelen kan brukes i skogen, men fungerer også fint til en bytur.

3. Landeveissykkel – tynne dekk til trening på asfalt

Landeveissykkelen er sykkelen for deg som ønsker en rask og effektiv sykkeltur på asfaltert underlag. Sykkelen har såkalt bukkestyre som gjør at sittestillingen og styret muliggjør lav luftmotstand for syklisten.

– Et slikt styre gjør at du kan ligge fremoverlent, som igjen gjør at det går raskere, forklarer sykkeleksperten.

Den litt mer aggressive formen gjør at landeveissykkelen ikke er så godt egnet til kosesykling til for eksempel butikken. Landeveissykkelen blir for mange dermed en sykkel nummer to som kun brukes til trening og konkurranse.

NOR24 W14 Velg riktig sykkel artikkel 3 landeveissykkel

Landeveisykkel: Bruker du sykkelen til trening? Da er landeveisykkel for deg.

4. Grussykkel – en allsidig sykkel for flere typer underlag

Grussykkelen har lettrullende og store dekk, men samtidig bukkestyre i likhet med en landeveisykkel. Dette gjør sykkelen til et allsidig alternativ, og kategorisjefen opplever at den passer mange – både til jobb og på grusveien.

– Veldig mange som tidligere kjøpte hybridsykkel, kjøper nå grussykkel. Noen velger også grussykkel i stedet for landeveissykkel. Den har på mange måter blitt den nye, hete poteten, og kan være verdt å undersøke som et godt alternativ hvis du er usikker på de andre kategoriene, sier Jensen.

NOR24 W14 Velg riktig sykkel artikkel 3 grussykkel

Grussykkel: Et stadig mer populært alternativ for de som bruker sykkelen til mye forskjellig.

XXL har et svært godt utvalg av sykler innenfor alle kategorier. Hjelp oss med å svare på hva du skal bruke sykkelen til, så fikser vi resten!

Se hele vårt utvalg av sykler

close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!