-15% på ALT fra Hamax og Thule!* Kjøp nå

Nå må sparkesykkelen ha forsikring

Har du planer om å kjøpe en elektrisk sparkesykkel? Da må du også ha forsikring for å kunne kjøre sykkelen lovlig. XXL tilbyr forsikring i samarbeid med forsikringsselskapet Gjensidige.

NOR23 elsparkesykkelforsikring

Fra 1. januar 2023 er det påbudt med forsikring for elsparkesykler, ståhjulinger og lignende. Samferdelsdepartementet har innført strengere regler som følge av at bruken av små elektriske kjøretøy har økt de siste årene. Les mer her.

XXL selger mellom 2.000 og 3.000 elsparkesykler i året i Norge. Nå tilbyr vi også forsikring til kundene som kjøper denne typen sparkesykler hos oss.

Enkelt og tilgjengelig

«Forsikring er nytt for oss – det vi kan er sportsvarer og friluftsutstyr. Vi har derfor valgt å gjøre dette i samarbeid med Gjensidige. Vi synes det er viktig at kundene er kjent med at forsikring nå er påbudt for elsparkesykler, og i tillegg ønsker vi å gjøre det enkelt å tegne forsikring», sier Mihkku Tostrup, ansvarlig for betalende tjenester i XXL.

Prisen på forsikringen som Gjensidige og XXL tilbyr er på 59 kroner i måneden.

Forsikringen kan tegnes her!

«Folk som allerede eier en elektrisk sparkesykkel kan naturligvis også tegne forsikring gjennom Gjensidige og XXL», sier Tostrup.

Gjelder nye og gamle sykler

Gjensidige anslår at det finnes omtrent en halv million elsparkesykler i Norge. Det betyr også at mange som allerede eier en elsparkesykkel må tegne forsikring før sykkelen ruller ut på veien igjen. Det kan man også gjøre hos Gjensidige og XXL via linken over.

Forsikringen er en såkalt ansvarsforsikring som erstatter eventuelle skader både på føreren og andre mennesker og ting hvis et uhell eller en ulykke inntreffer. En slik skade kan potensielt medføre flere millioner kroner i erstatning.

«Kundene må være oppmerksomme på at forsikringen kun gjelder for elsparkesykler som kan kjøre i inntil 20 kilometer i timen, ellers er det et ulovlig kjøretøy på norske veien. Det er også en aldersgrense på 12 år, og alle brukere under 15 år må benytte hjelm», sier forretningsutvikler Christian Jevnaker i Gjensidige.

Dekker ikke tyveri

Forsikringen dekker ikke brann og tyveri, men dette er forhold som normalt dekkes av innboforsikringen. En innboforsikring dekker ofte også skader på selve sykkelen ved uhell.

Den alminnelige promillegrensen på 0,2 gjelder også for små elektriske kjøretøy.

Ansvarsforsikringen dekker:

  • Inntil 100 000 000 kroner ved skade på andres eiendom/eiendeler
  • Ubegrenset beløp for personskader for alle involverte i ulykken
  • Hvis du som fører blir skadet i en ulykke, utbetales opptil 200 000 kroner ved medisinsk invaliditet og 100 000 kroner ved dødsfall
  • Utgifter til rettshjelp hvis du som fører blir part i en tvist
close icon

Velkommen til vår nye nettbutikk! Klikk her for å gå tilbake til den gamle xxl.no

Bli med i XXL Reward

Medlemmer får bonuspoeng på alle kjøp!